GİRESUN GÖRELE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI

2022-2023Eğitim - Öğretim Yılı Ücretli Usta Öğretici Başvuruları 1-31Ağustos 2022   tarihleri arasında E-yaygın Sistemi basvuru sayfasından yapılacaktır. Başvuru süreciyle ilgili gerekli açıklamalar aşağıda belirtilmiş olup, detaylı bilgi almak için Görele Halk Eğitimi Merkezine müracaat etmeniz gerekmektedir.
2022-2023 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI

 2022-2023 Eğitim - Öğretim Yılı

      Ücretli Usta Öğretici Başvuruları

BAŞVURU TARİHLERİ

     1-31 Ağustos 2022

Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği

Ücretli usta öğreticilerin görev ve sorumlulukları

MADDE 27 ? (1) ... Bu kişiler, görevleri süresince Devlet memurlarının tutum, davranış ve vakarına uygun davranmakla sorumludur.

 

             2022-2023 Eğitim Öğretim yılında kurumumuzda Usta Öğretici olarak görev almak isteyenlerin başvuruları 01-31 Ağustos 2022 tarihleri arasında 

                                                                         E-YAYGIN sistemi üzerinden alınacaktır.

                         Usta Öğretici olarak görev almak isteyenler; E-YAYGIN  sistemine E-DEVLET  şifresi ile giriş yapabilecektir.        

       BAŞVURU YAPMADAN ONCE KURSLARLA  İLGİLİ OLARAK ;

      HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-YAYGIN EĞİTİM KURS PROGRAMLARI  GÖRÜNTÜLE /EĞİTİCİ-NİTELİKLERİ  KISMINDAN ŞARTLARIN  KONTROL EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR!

 

           BAŞVURULARIN ONAYLANMASI İÇİN İSTENİLEN EVRAK  , DOSYA VE BİLGİLERİN EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE SİSTEME YÜKLENMESİ GEREKMEKTEDİR.

BAŞVURULARIN ONAY VE RED DURUMU

?BAŞVURU YAPAN USTA ÖĞRETİCİLER BAŞVURU DURUMLARINI YİNE BAŞVURU YAPTIKLARI YERDEN TAKİP ETMELİDİRLER. SİSTEMDE BAŞVURUNUZ İDARECE İNCELENMİŞSE "ONAYLANDI" YA DA "REDDEDİLDİ" DİYE GÖREBİLİRSİNİZ. RED EDİLENLERİN GEREKÇELERİ DE SİSTEMDE YAZMAKTADIR. EĞER EVRAK NOKSANLIĞINDAN REDDEDİLMİŞSE, EKSİK EVRAKI BAŞVURU SÜRESİ İÇİNDE TEKRAR YÜKLEYİNİZ."BAŞVURUM OLMUŞ MU?" DİYE HALK EĞİTİME BİLGİ SORMANIZA GEREK YOKTUR.KENDİNİZ E-YAYGIN ÜZERİNDEN ŞİFRENİZLE GİRİP BAŞVURU BİLGİLERİNİZİ VE YÜKLEDİĞİNİZ EVRAKLARI GÖREBİLİRSİNİZ.

     Sisteme yüklenecek tüm belgeler PDF formatında olmalıdır. Pdf olmayan belgelerinizi taratıp sisteme yükleyiniz.

    (Fotoğraf , görüntü , jpg vs  kabul edilmeyecektir.)

NOT: Eksik bilgi ve belge ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru evrakları hazırlanırken bu hususun göz önünde bulundurulması gerekmektedir.  

BAŞVURU YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1)     "Mezuniyet Belgeleri" ekranına diploma yüklenecektir. İlahiyat Ön Lisans mezunları ayrıca lise diplomalarını da bu ekrana yükleyecektir. Formasyon belgesi diploma ile verilenler, diplomanın ön ve arka yüzünü birlikte yükleyecekler.

2)     "Mesleki Kurs Bitirme Belgeleri" ekranına ?var ise- sadece "Ustalık Belgesi/4.Seviye Kurs Bitirme Belgesi ve 4.Seviye Mesleki Yeterlilik Belgesi" yüklenecektir. Bu belgeler dışında bu bölüme başka herhangi bir evrak yüklenmeyecektir.

3)    "İş Deneyimi Bilgileri" ekranında  e-devlet'ten barkodlu  Hizmet Dökümü olarak alınan SGK Hizmet Dokümanına göre çalışma süreleri yıllık bazda girilecektir. ( Meb-Örgün Eğitim Kurumları ile Diğer Resmi Kurumlarda görev yapan kamu görevlilerinin de barkodlu hizmet dokumu belgesini yüklemeleri gerekmektedir. )

Çalışma süresi hesaplanırken Kamu kurum ve kuruluşları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel kurumlarda eğitici olarak çalıştıkları süreler dikkate alınacaktır.

Halk Eğitim Merkezlerinde çalışılan süreler hizmet döküm çizelgesinde yer alan bilgilere göre ''İş Deneyimi Bilgileri '' bölümüne yıl yıl olacak şekilde işlenmelidir.

Bir çalışma yılı sistem tarafından maksimum 360 gün üzerinden hesaplanmaktadır.

4)     "Başarı Belgeleri" ekranında;

a.        Formasyon Belgesi

b.         Usta Öğreticilik Belgesi ?var ise- yüklenecektir.

c.        Antrenörlük Belgesi ?var ise- yüklenecektir.

d.         İcazet Belgesi ve Hafızlık Belgesi ?var ise- yüklenecektir.

e.         Diğer Belgeler bölümüne;

          Adli Sicil Kaydı,

         Oryantasyon Belgesi, (*Eğitim Fakültesi Mezunu Ve Formasyon Eğitimi Alanlardan Oryantasyon Belgesi İstenilmemektedir.)

          erkekler için Askerlik Durum Belgesi,

       İş Güvenliği Sertifikası ve diğer belgeler (İşaret Dili Tercümanlık Eğitimi, alanında iş deneyimi ve eğitim aldığına dair yazılar) yüklenecektir.

Diğer belgeler bölümüne yüklenecek bütün belgeler tek bir PDF dosyası haline getirilecek ve dosya büyüklüğü 512 KB geçmeyecektir.

          5)      "Kurum ve Kurs Seçimi" ekranında başvurulması düşünülen kursların, eğitici şartları HEM Modül Bilgi Sistemi üzerinden kontrol edilmesi gerekmektedir. Sene içinde açılması düşünülen ve Eğitici Şartları tutan kursların tek tek seçilmesi gerekmektedir.

 

           6)     "Başvuruyu Tamamlayın" ekranında cep telefonu numarası(zorunlu ), mail adresi ve iş durumu bilgileri mutlaka doldurulacaktır.

                E -Yaygın Sistemi üzerinden başvuru yapılırken "İş Durumu" (MEB Personeli-Usta Öğretici- Kamu Personeli- Emekli) size uygun olanının seçiniz.

 

  KURUMUMUZDA     ORYANTASYON BELGESİ , İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BELGESİ OLMAYANLARA KURS ACILMAKTADIR .  KURUMUMUZA BASVURU YAPABİLİRLER.

 

 

                                                         Ek:2 formu

KURS ALANINDA EĞİTİM
(Bu bölümden sadece biri değerlendirilecektir.)

Doktora

65

 

Tezli Yüksek Lisans

55

 

Eğitim Fakültesi (Lisans)

47

 

Lisans

40

 

Ön Lisans

25

 

Ustalık Belgesi-Meslek Lisesi Diploması
4. Seviye Kurs Bitirme Belgesi
4. Seviye Mesleki Yeterlilik Belgesi

10

 

ALANINDA EĞİTİM PUANI

65

 

ALANINDA HİZMET/İŞ DENEYİMİ

Alanında hizmet/iş deneyimi yıl için

              360 GÜN   :  1 puan

 

 

HİZMET/İŞ DENEYİMİ PUANI

10

 

EK PUAN

Tezli Yüksek Lisans

7

 

Pedagojik Formasyon

6

 

Tezsiz Yüksek Lisans

5

 

Lisans

4

 

Önlisans

2

 

Usta Öğreticilik Belgesi

1

 

EK PUAN TOPLAMI

25

 

TOPLAM PUAN

100

 

         

AÇIKLAMALAR:

 

1-    Alanında hizmet iş deneyimi "eğitici sigorta günü/360" olarak hesaplanacaktır.

 

2-    Alanında hizmet iş deneyimi hesabında, Kamu Kurum ve kuruluşları ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel kurumlardaki  '' eğitici  ''   olarak çalıştığı süreler dikkate alınacaktır.

3-    Puanların eşitliği hâlinde sırasıyla; alanında eğitim seviyesi en yüksek olana, eğitim alanında mesleki deneyimi fazla olana öncelik verilir; eşitliğin devamı hâlinde ise kura ile belirlenir.

 

4-    Eğitim Fakültesi mezunları Pedagojik Formasyon belgesinden ayrıca puan almayacaktır."

5-"Kurs Alanında Eğitim" bölümünden puanı hesaplanan diploma/belge için ayrıca "Ek Puan" bölümünden puan verilmeyecektir.

         

                                       

                                                            SIRALAMA LİSTELERİ YAYINLANDIKTAN SONRAKİ SÜREÇ

                         

                                                                                                     KURSLARIN AÇILMASI İÇİN  KURSİYER TALEBİ  ALINDIKTAN SONRA

İLGİLİ MÜDÜR YARDIMCISI KURS PLANLAMASI YAPMAK VE SÜREÇTEN BİLGİ VERMEK İÇİN USTA ÖĞRETİCİLERİ MÜDÜRLÜĞÜMÜZE DAVET EDECEKLERDİR.

 

Kursların Açılma Sürecindeki İş ve İşlemler

KURS AÇMA DOSYASINDA BULUNMASI GEREKENLER

Evraklar Mavi Şeffaf Kapaklı bir dosya içinde düzgün şekilde takılı olarak teslim edilmelidir.

-İlgili Müdür Yardımcımızın daveti ile, kurs açılması için belgeler Müdürlüğümüze getirilirken ASILLARI ve FOTOKOPİSİ birlikte getirilecektir.

-Mezuniyet Belgesi olarak E-Devlet üzerinden alınan belge teslim edilecekse, transkript de birlikte getirilecektir. Çünkü; E-Devlet üzerinden alınan Mezuniyet Belgesinde Öğrenim Sü

Kumyalı Mah. Mebus Şevket Bey Cad. No57 Halk Eğitimi Merkezi Binası Kat 4 Görele / Giresun - 0 454 513 16 32 / 0454 513 29 59

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.